Det är vi som är COLIVE.

Tillsammans bygger vi framtidens bostäder för ett hållbart sätt att bo, leva och utvecklas för de många människorna.

...
... ...
...
...
...

Vi bygger framtidens bostäder där man bor ihop och lever bättre.

Allt fler flyttar in till städerna och år 2050 kommer andelen människor som bor i storstäder troligen ha fördubblats. I Sverige har 90% av alla kommuner bostadsbrist. Priserna på bostadsrätter har skjutit i höjden och bostadsköerna är över tio år långa (det verkar enklare att vinna på lotto än att hitta någonstans att bo…).

För unga som skall påbörja sina vuxenliv är detta ett särskilt stort problem. Om inget görs, kommer våra unga tvingas bo kvar hemma med sina föräldrar och det kommer inte vara möjligt att flytta till sina drömstudier eller sitt drömjobb. Detta påverkar inte bara individen, utan även Sveriges och storstädernas möjlighet att blomstra. Att endast bygga fler hyresrätter är inte tillräckligt eftersom många unga ändå inte har råd att betala de höga hyrorna som blir på lägenheter i nyproduktion. Framtidens bostäder behöver vara yteffektiva, energisnåla och kostnadsriktiga. Samtidigt behöver vi som individer nya sätt att bo, leva, och utvecklas på.

Vi på Colive vill skapa delningsbostäder, framtidens boendeform för de många människorna!

Med digitala verktyg matchas personer som passar att bo ihop. Nytänkande, smart och yteffektiv arkitektur ger tillgång till ett hem med utrymme för både privatliv och gemenskap med andra, till ett pris de allra flesta har råd med. Detta löser mer än bara bostadsbristen, det blir en ny social arena för integration och personlig utveckling.

Vi som grundat Colive heter Jonas Häggqvist (bolagsbyggare och entreprenör) och Katarina Liljestam Beyer (chefserfarenhet från både startups och storbolag). Bakom oss finns ett team av arkitekter, beteendevetare, designers, ingenjörer, utvecklare och jurister.

Vår starka gemensamma drivkraft ligger i att ge människor en trygg bas att bo, leva och utvecklas på för att nå sina drömmar.

Du hittar oss på
Fleminggatan.

Vårt kontor är på Fleminggatan 20, femte våningen.

2018

Grundat

8

Anställda

100%

Co-living

Jobba hos oss!

Vi är alltid på jakt efter bra personer som vill vara med att skapa framtidens boende. Skicka en spontanansökan så svarar vi så snart vi kan.