Det saknas bostäder, men inte innovationer

För att lösa den svenska bostadskrisen för unga människor som inte kan eller vill pantsätta sina liv med höga lån och hyror, behövs idéer. En sådan är ganska självklar, att dela lägenhet och kostnader med andra. Med Colive tar vi det ett steg längre – här får du ett riktigt kontrakt, ordning och reda, och har din privata sfär med eget sovrum. Uppsidan är att du lever på en stor yta med fullt utrustat kök, möblerat vardagsrum och tillgång till husets gemensamma lounge och många tjänster. Men du får också mängder av nya vänner och en gemenskap som kan leda till nya, oväntade möjligheter. Och att människor med olika bakgrunder kan bo just där, är viktigt. Variation ger kreativitet och bättre utveckling för alla – och ett mer socialt hållbart samhälle.

Grundarna

Banbrytande enkelhet.

Tanken bakom Colive är enkel men också banbrytande - eftersom vi inte är vana att göra på det här sättet. Med de två grundarnas gedigna bakgrunder inom start-ups, företagsledning och entreprenörsskap föll bitarna på plats, inte bara för landets intressantaste bostadslösning för Sveriges unga men också på vägen mot att etablera en ny social hållbarhet som gagnar hela samhället.

...
Jonas Häggqvist

Ingenjör, entreprenör och företagsveteran som drivit många nyskapande processer inom tech.

Katarina Liljestam Beyer

Ekonom och lång erfarenhet av att leda och genomföra förändringar i stora företag.

Press

Upptäck allt som händer hos oss.

...
...

Jobba hos oss

När bara boende inte räcker, kom hit och jobba

Colive handlar inte bara om att skapa de bästa bostäderna, vi vill också vara den bästa arbetsplatsen. Därför är vi sannolikt en av de ovanligaste arbetsplatserna just nu.

Hos oss är alla chefer. Ta ditt beslut och äg resultatet. Vi älskar ansvar och initiativ, men är samtidigt ödmjuka för felsteg och inspireras av att lära oss av allt vi kan göra bättre. Kulturen bygger på teamwork, här är man med, aldrig ute. Du har hisnande möjligheter att påverka förändringsarbetet med att skapa bättre boende för unga i Sverige.

Var inte rädd. Hitta på. Föreslå. Vi gör det tillsammans. Och vi äter glass på fredagar!

kontakta oss

Tegelbacken 4A,
111 52 Stockholm
hej@colive.se
...

...