kontraktet är signerat, vad händer nu?

Vad roligt att du har signerat ett kontrakt med oss! 😃 Nedan finner du information om vad du behöver göra härnäst. 

Du kommer att få en faktura skickad till din mailadress. Fakturan innehåller din första månadsavgift och kostnaden för ditt startpaket.

Vi accepterar inte betalning med kreditkort, endast via banköverföring. Betala med bankuppgifterna på fakturan. Det är viktigt att du endast skriver fakturanumret i meddelanderutan, annars ser vi inte vem som gjort betalningen, och du riskerar då att få en betalningspåminnelse.

Om du har ett utländskt bankkonto rekommenderar vi att du använder tjänsten Wise. Vidare är det viktigt att du väljer alternativet att du står för avgiften och att beloppet ska anges i SEK.

Viktigt att notera är att vi inte skickar ut någon bekräftelse när vi har tagit emot din betalning, inga nyheter är goda nyheter angående statusen på din betalning. Om din betalning är försenad får du en betalningspåminnelse.

Vi vill säkerställa att alla känner sig trygga på COLIVE, både för din egen och för dina roomies skull. Därför ber vi dig att skicka in ett utdrag från belastningsregistret* som du kan begära via Polisens hemsida.

När du får kuvertet ber vi sig skicka det oöppnade kuvertet till:

COLIVE AB,
Polhemsgatan 29,112 30 Stockholm

Vi kommer även att utföra en kreditupplysning med ditt personnummer.

*COLIVE hanterar belastningsregisterutdrag helt manuellt (i pappersform). Efter att COLIVEs handläggare har läst bostadsgästens belastningsgsregisterutdrag förstörs utdraget. COLIVE gör endast en notering om att belastningsregisterutdrag har uppvisats.

Belastningsregister

Vi vill säkerställa att alla känner sig trygga på COLIVE, både för din egen och för dina roomies skull. Därför ber vi dig att skicka in ett utdrag från belastningsregistret*. Om du inte är svensk medborgare eller inte har ett svenskt personnummer, ber vi dig att kontakta myndigheterna i ditt hemland för att se hur detta går till.

När du mottagit ditt belastningsregister skickar du det till:

COLIVE AB
Polhemsgatan 29, 112 30 Stockholm
eller 
community@colive.se

Kopia av pass

Om du inte har ett svenskt personnummer ber vi dig att skicka in en kopia av ditt pass.

Bankutdrag och anställningsbevis

Om du inte har ett svenskt personnummer ber vi dig att skicka in ett bankutdrag eller anställningsbevis.

*COLIVE hanterar belastningsregisterutdrag helt manuellt (i pappersform) eller digitalt. Efter att COLIVEs handläggare har läst bostadsgästens belastningsgsregisterutdrag förstörs utdraget. COLIVE gör endast en notering om att belastningsregisterutdrag har uppvisats. Om det har skickats digitalt, kommer det ej att sparas av COLIVE. Mailet kan komma att ligga kvar i mailkorgen om det innehåller annan relevant information. Dock, vill du att mailet raderas efter att vi har granskat registret ber vi dig att säga till så gör vi givetvis det.  

Förutsatt att ovanstående punkter blir godkända kommer COLIVE att godkänna ditt avtal och du blir officiellt en coliver! 😃

Nu vill vi gärna att du går vidare till nästa steg. 🧡