för dig som ska flytta ut

Är det dags att flytta? Vi hoppas att du har trivts under din tid hos oss och önskar dig lycka till i din nya bostad! 😊

Innan dess vill vi dock informera om några saker inför din utflyttning:

Tänk på att en flyttstädning är mycket mer omfattande än en ”vanlig” städning. Ditt rum samt dina utrymmen i kök och badrum ska vara flyttstädade innan besiktningen sker. Allt ska lämnas i samma skick som när du först flyttade in, detta gäller även väggar och tak.

Följ gärna vår checklista, ett enkelt sätt att se till att du fått med allt. 

Den senaste tiden att flytta ut är klockan 12.00 den sista dagen i månaden. Om den sista infaller på en helgdag får du givetvis bo kvar tills dess, var medveten om att besiktning kommer att ske sista vardagen i månaden. 

När du flyttar, lämnar du den fysiska nyckelbrickan (om du har fått en sådan) på sängen i ditt rum. Glöm inte att stänga dörren efter dig.

Om du flyttar ut inom 24 månader från det att du flyttade in, så kommer vi att dra av kostnaden för bäddmadrassen när vi återbetalar din deposition (se ditt hyreskontrakt). Det innebär att du äger bäddmadrassen och ansvarar för att ta bort den från rummet när du flyttar ut.

Notera att avdraget inte gäller om du betalade för ett startpaket vid inflytt. Oavsett så ska du ta bort bäddmadrassen vid utflytt. 😊

Viktigt: bäddmadrassen får absolut inte slängas i vanliga soprummet. Om du inte vet vart du ska vända dig kan  du t.ex. använda appen TipTapp eller lägga ut den på Marketplace!

Din hemförsäkring hos Gofido avslutas automatiskt i samband med din utflyttning. Om du har några frågor gällande din hemförsäkring kontakta Gofido på kundteam@gofido.se / 010-551 3920 / eller gå in på deras hemsida och starta en chatt.

För att vi ska kunna återbetala din deposition behöver du maila in dina bankuppgifter (bank, clearingnummer och kontonummer) till community@colive.se. Vi återbetalar din deposition inom två veckor efter att din uppsägningstid har gått ut.

När du flyttar ska du registrera det hos Skatteverket innan du ska flytta eller senast en vecka efter att du flyttat. Du hittar mer info om adressändring här.

1/4