störningar & störningsjour

Livet sker, liv låter! Musik spelas, fester och aktiviteter av alla slag pågår. Till viss del måste vi acceptera att det är ljud omkring oss när vi bor i en byggnad som är hem till flera personer. Men ibland kan det nå en nivå som inte är acceptabel. Om du blir störd av din granne bör du:

  1. Kontakta personen/personerna i lägenheten och låt dem veta att det påverkar dig. Detta kan vara obekvämt men det är det mest enkla och vänliga sättet att hantera det.
  2. Gör en störningsanmälan via formuläret nedan. Om ljudet inte tystnar och/eller du behöver hjälp på kvällar och helger;
  3. Kontakta störningsjouren. Vi ber dig att använda deras service med sunt förnuft, ring bara om det verkligen behövs. Observera att den som orsakar störningen debiteras från störningsjouren så att kontakta din granne direkt är att föredra.

Göteborg: 031-20 22 22 (öppet mellan 20.00-06.00)
Stockholm: 08-734 00 20 (öppet mellan 20.00-05.00)

Är du värd för en fest eller vet att du kommer att vara högljudd och möjligtvis störa andra? Meddela gärna dina grannar i förväg och ge dem ditt nummer eller andra kontaktuppgifter så att de känner sig bekväma att höra av sig till dig direkt. Om du får samtalet, respektera dina grannar, ömsesidig respekt och omtanke kommer göra alla nöjda i slutändan. 🧡

Gör en störningsanmälan