störningar & störningsjour

Livet sker, liv låter! Musik spelas, fester och aktiviteter av alla slag pågår. Till viss del måste vi acceptera att det är ljud omkring oss när vi bor i en byggnad som är hem till flera personer. Men ibland kan det nå en nivå som inte är acceptabel. Om du blir störd av din granne bör du:

  1. Kontakta personen/personerna i lägenheten och låt dem veta att det påverkar dig. Detta kan vara obekvämt men det är det enklaste och vänligaste sättet att hantera det.
  2. Gör en störningsanmälan via formuläret nedan. Om ljudet inte tystnar och/eller du behöver hjälp på kvällar och helger;
  3. Kontakta Störningsjouren. Vi ber dig att använda deras service med sunt förnuft, ring bara om det verkligen behövs. Observera att den som orsakar störningen debiteras från störningsjouren så att kontakta din granne direkt är att föredra.

COLIVE Aquila: 010-788 84 55 (öppet kl. 22.00-07.00)

COLIVE Caseus: 031-20 22 22 (öppet kl. 20.00-06.00)

COLIVE Volatus: 010-470 53 00 (öppet kl. 22.00-06.00)

Är du värd för en fest eller vet att du kommer att vara högljudd och möjligtvis störa andra? Meddela gärna dina grannar i förväg och ge dem ditt nummer eller andra kontaktuppgifter så att de känner sig bekväma att höra av sig till dig direkt. Om du får samtalet, respektera dina grannar, ömsesidig respekt och omtanke kommer göra alla nöjda i slutändan. 🧡

Gör en störningsanmälan