Lev på massor av kvadrat, men ha några bara för dig själv

Det bästa med Colive är allt du får på köpet. Dels en väldigt stor lägenhet där du ändå har ditt eget rum. Men även tillgång till nya vänner som delar dina intressen, eller kanske inspirerar dig till nya. Tillsammans har ni tillgång till ett möblerat, modernt hem med fullt utrustat kök och mysigt vardagsrum. Men det finns mer – en hel våning faktiskt – för husets gemensamma Coliveklubb. Och det innebär mer plats för umgänge, spel, arbete, plugg eller filmkvällar. Här finns rum för allt – och ett är ditt alldeles egna.

Allt det här ingår:

...

PRIVATA RUMMET

Låsbart, privat och ljudisolerat

Semimöblerat

God förvaring för dina kläder och prylar

Eget badrum, eller badrum som delas med 1-2 roomies med privat förvaringsenhet

...

LÄGENHETEN

Hyr rum i nyproducerad coliving-lägenhet som du delar med 5 – 11 roomies

Fullt utrustat och möblerat kök & vardagsrum med modern och skön trivselkänsla

För bästa trivsel tilldelas du roomies genom Colives "Roomie-matchningen"

Smidig in och utflytt. Bo tre månader eller flera år

...

KLUBBEN

Välkomnande coliving-lounge

Co-working area

Mötesrum

Kaffemaskin

Pentry

Communityevents

Paketmottagning

Tvättlounge

Bil och cykelpool

Lägenhet för uthyrning

*

Se hela listan

Veckovis städning av gemensamma ytor
Wi-fi och digitala lås
El och vatten enligt normal förbrukning
...

COLIVE APP

Admin

Administrera dina hyresavier och betalningar

Socialt

Chatta med dina roomies, planera events, middagar, etc

Service

Boka tjänster såsom tvättmaskin, bilpool, etc

...

Hur blir jag en coliver?

01
Registrera din profil i ""
02
Anmäl intresse genom att klicka på länken till den/de COLIVE-hubbar du är intresserad av att bo i
03
Vi hör av oss till dig så snart vi har ett erbjudande som passar dig
...

ROOMIE-MATCHNINGEN

För oss på Colive är det självklart viktigt att matcha ihop människor som passar allra bäst tillsammans. Det handlar om att säkerställa att alla våra colivers trivs, att du och dina roomies fungerar ihop och att ni får bästa möjliga förutsättningar för ett välfungerande boende. Därför har vi skapat ett innovativt matchningsverktyg som enkelt ser vilka som passar speciellt bra i samma lägenhet. Det ökar trivseln och energin, i hela huset. Innan du får ett erbjudande om att flytta in kommer du därför att svara på ett antal frågor om vanor, intressen, mat, ordning och värderingar. Allt för att Colive ska bli det du drömt om.

FAQ

1. Vad innebär coliving?

Coliving är ett ord som har sitt ursprung i engelskan och är precis vad det låter som. Det handlar alltså om att bo tillsammans med andra.

Ungefär hälften av alla unga vuxna tycker att det är fördelaktigt och trevligare att bo tillsammans. Fördelaktigt eftersom det blir billigare och trevligare då du får någon att dela middagar, glädje och skratt tillsammans med.

I mer praktiska termer innebär detta hos COLIVE att du delar på gemensamma ytor som vardagsrum och kök medan du har ditt privata sovrum.

Coliving är till för alla som tycker om att ha människor i sin närhet och tycker att livet gärna får delas med andra!

COLIVE fokuserar på unga vuxna mellan 20 - 35 år, eftersom vi vet att den här gruppen är i stort behov av ett kostnadsriktigt och tryggt boende.

Däremot är vi övertygade om att coliving som företeelse kan passa alla möjliga grupper av människor.

Just nu har vi två mindre coliving-hubbar (12 hyresgäster i varje hubb) i Stockholm (på Södermalm och Lidingö). I november öppnar vi upp Sveriges största och första nybyggda coliving-hubb i Haninge för 100 hyresgäster.

Vi växer snabbt och har massor av spännande projekt på gång, så om du inte hittar något som passar just nu - håll ögonen öppna!

1. Skapa ett konto i COLIVEs community.

2. 'Anmäl intresse' till önskat boende och se till att din profil är fullständigt uppdaterad.

3. Vi återkopplar till dig via e-mail så snart vi har ett erbjudande som vi tror passar dig.

Roomie-matchningen handlar om att matcha ihop människor som passar allra bäst tillsammans. Det handlar om att säkerställa att alla våra colivers trivs, att du och dina roomies fungerar ihop och att ni får bästa möjliga förutsättningar för ett välfungerande boende.

Innan du kan få ett erbjudande om bostad hos oss kommer du därför att genomföra "roomie-matchningen" som innebär att du svarar på ett antal frågor om dina vanor, intressen, matpreferenser, ordning och värderingar. Utifrån dina svar matchas du sedan ihop med dina nya roomies.

Självklart kan du det. Det här är ju ditt hem.

(Vi rekommenderar alla colivers att tillsammans med sina roomies sätta upp riktlinjer för sin egen coliving-lägenhet. Detta för att säkerställa att alla är överens om hur det skall fungera med besök, middagar och eventuella fester hos just er.)

Allt och mycket mer!

Wi-Fi, elektricitet och värme enligt normal förbrukning, fullt möblerade gemensamma utrymmen, semi-möblerade sovrum och som pricken över i:et, den ultimata konfliktminimeraren när du bor tillsammans med andra; veckostädning av delade utrymmen av våra super-städare.

Ja, naturligtvis. Vi har digitala lås både på din coliving-lägenhet och din sovrumsdörr.

(Proffstips: Öppna dörrar ger en större känsla av hemtrevnad. Prata med dina roomies om tillit och säkerhet, och när ni lär känna varandra, kanske en öppen dörrpolicy kan införas...)

Målsättningen är att erbjuda privata badrum i anslutning till varje sovrum på sikt.

I dagsläget har COLIVE inga fastigheter med privat badrum. Maximalt antal att dela på badrum kan aldrig vara fler än 3 personer. Alla badrum är naturligtvis inredda med personliga skåp och handdukshängare.

Ja, det finns flertalet rum som är tillgänglighetsanpassade. Om du är i behov av ett extra tillgängligt rum, glöm inte att markera detta i din profil.

I de fall där hubben är färdigbyggd går detta naturligtvis bra.

Ja, vissa av våra coliving-hubbar har dubbelrum tillgängliga.

Vi erbjuder semi-möblerade sovrum som inkluderar en 120 cm säng inklusive underrede med lådförvaring, garderober och taklampa.

Hur mycket vi än älskar husdjur så har vi för tillfället inte möjlighet att inrymma våra små sällskapsdjur. Besök av husdjur är välkomna så länge det är avstämt med dina roomies. Vi måste tänka på våra allergiker.

Eftersom vi vill erbjuda våra hyresgäster ett hälsosamt boende och en rökfri boendemiljö har vi rökförbud i alla Colives hubbar.

För att bli medlem hos COLIVE skall du ha fyllt 18 år. Vår primära målgrupp är unga vuxna mellan 20 – 35 år vilket är den ålder som premieras vid fördelning av bostäder. Dock finns det ingen övre gräns för hur gammal du kan vara när du flyttar ut. Du får bo kvar hos oss så länge du vill.

I vissa colivinghubbar kan det dock finnas ytterligare åldersbegränsningar, t.ex. när en fastighet byggts endast för ungdomar upp till en viss ålder. Detta framgår i så fall i beskrivningen av coliving-hubben.

Antalet roomies varierar mellan fyra och tolv hyresgäster.

Detta kommer se lite olika ut från hubb till hubb. Mer information om detta finns under respektive projektbeskrivning. COLIVE har samarbetspartners för att kunna erbjuda extra förvaring som tjänst.

Alla våra hubbar har en tvätt-lounge med digitalt bokningsbara tvättmaskiner och torktumlare.

Så länge du vill och minst fyra månader (Eftersom uppsägningstiden hos oss är tre kalendermånader).

För oss på Colive är det mycket viktigt att matcha ihop människor som passar allra bäst tillsammans. Det handlar om att säkerställa att alla våra colivers trivs, att du och dina roomies fungerar ihop och att ni får bästa möjliga förutsättningar för ett välfungerande boende.

Därför genomför alla våra colivers ”roomie-matchningen” innan tilldelning av bostad sker. Detta innebär att du svarar på ett antal frågor om dina vanor, intressen, matpreferenser, ordning och värderingar. Utifrån dina svar matchas du sedan ihop med dina nya roomies.