Tre co-livers sitter i soffan och pratar.
Press / Så hittade Anton boende i Stockholm: “jag trivs otroligt bra”

COLIVE hjälper dig med boende i Stockholm

24-årige Anton Linderholm hoppade mellan dyra andrahandskontrakt i Stockholm innan han hittade COLIVE som erbjuder delningslägenheter för unga vuxna.

anton boende i stockholm

Nu bor han i en stor lägenhet i centrala Stockholm med ett eget rum och tillgång till fullt utrustat kök, stort vardagsrum och balkong.
-Jag trivs otroligt bra, säger han.

Som många unga i Stockholm idag upplevde även 24-årige Anton Linderholm att det var svårt att ta sig in på bostadsmarknaden.
-Jag driver en egen restaurang och just att driva eget har gjort det extra svårt med boende. Jag har inte haft möjlighet att köpa något, istället har jag tvingats hoppa mellan andrahandsboenden, berättar han.

Hur fungerar COLIVE? 

Det var när Anton tvingades flytta ifrån sin andrahandslägenhet i centrala Stockholm som han hittade COLIVE. I en COLIVE-lägenhet får du ditt egna privata sovrum i en delad lägenhet. I varje lägenhet bor fem till sex personer och tillsammans har man tillgång till ett möblerat, modernt hem med fullt utrustat kök, mysigt vardagsrum och balkong.

När Anton läste på om COLIVE kände han direkt att det var något för honom. Idag bor han i en rymlig COLIVE-lägenhet i Stockholm. Här har han ett eget rum och delar kök, vardagsrum och balkong med sina roomies.

-Jag trivs otroligt bra och känner att jag utvecklas genom att bo med andra, berättar han.

En stor fördel med att dela lägenhet med andra är att man slipper känna sig ensam, enligt Anton.

-Jag gillar att jag kan välja när jag vill vara själv och inte. Jag har liksom många andra ungdomar haft det tufft med ensamhet. Det är en skillnad på att vara själv och att vara ensam, säger han.

Skulle du rekommendera fler att testa COLIVE?

-Ja, verkligen. Det här passar dig som vill utvecklas som person och vill slippa känna dig ensam. Det passar även dig som precis flyttat till Stockholm. Det är också för dig som bara vill lära känna nya människor.

Såklart finns det nackdelar som att kastrullen kanske är upptagen exakt när du vill ha den. Men fördelarna att bo på det här sättet väger tyngre och du kommer inte ångra dig, säger han.

Följ med Anton när han visar hur det kan se ut i en COLIVE-lägenhet.