Tre co-livers sitter i soffan och pratar.
Press / Letar du efter en studentlägenhet? COLIVE har lösningen för dig
Tre personer befinner sig i sin studentlägenhet.

Drömmer du om att studera i Stockholm? Den rådande bostadsbristen i storstaden kan sätta stopp för det. I dagsläget behöver du som student köa i snitt två år för att få tillgång till en studentlägenhet i Stockholm, något som vi på COLIVE tycker är oacceptabelt. 

Hos COLIVE behöver du inte köa för att få tag på en bostad, just nu har vi lediga platser i vår coliving-hub i Haninge.

Tre personer befinner sig i sin studentlägenhet.

Varför COLIVE?

Du lär känna nya vänner

Hos COLIVE har du ett privat rum och delar lägenhet med likasinnade personer. Innan inflytt får alla göra en personlig roomie-matchning. Där får du svara på ett antal frågor om personlighet, vanor och värderingar. Allt för att säkerställa att du ska trivas så bra som möjligt och att du ska få bo tillsammans med människor som du passar bra ihop med. 

Du får ett tryggt förstahandskontrakt

På COLIVE Parkstråket får du till skillnad från en traditionell studentlägenhet, ett förstahandskontrakt och kan därmed själv bestämma om du vill bo i din delningslägenhet i några månader eller flera år. Medan du i en traditionell studentlägenhet endast får bo under din studietid.

Allt ingår

Hos COLIVE vill vi underlätta för dig som hyresgäst. För dig som student vet vi att det alltid är mycket att tänka på i början. När du flyttar in i ditt studentboende ska både dyra möbler köpas, wifi kopplas upp och el betalas. Hos COLIVE slipper du tänka på detta. Hos oss ingår ett semimöblerat sovrum, fullt utrustat kök och vardagsrum, wifi, el och vatten. Utöver detta ingår även veckostädning av de gemensamma ytorna. Läs mer om fördelarna med att bo på COLIVE här.

COLIVEs hubbar har också ett eget co-working space, det perfekta stället för dig som student att plugga på antingen själv eller ihop med dina roomies. När du är klar med pluggandet kan du slappna av i ett stort Hangout space där du kan njuta av gemensamma filmkvällar och afterworks. Om du får besök så finns även en fullt utrustad övernattningslägenhet som vänner och familj kan bo i.

Du har nära till allt

COLIVE Parkstråket ligger centralt i Haninge med gångavstånd till naturreservat och friluftsområden. För dig som studerar och åker kommunalt till skolan finns goda kommunikationsmöjligheter. Du kan exempelvis ta dig med pendeltåget till Stockholm City på bara 23 minuter.

Bakgrund om COLIVE

COLIVE grundades år 2018 av Katarina Liljestam Beyer och Jonas Häggqvist, på grund av den rådande bostadsbristen hos unga, med planen att bli Sveriges första coliving-operatör.

I maj 2019 öppnades den första delningslägenheten på Södermalm (COLIVE Lab), strax därefter 3 delningslägenheter på Lidingö (COLIVE U25) och nu senast en hel byggnad med 17 delningslägenheter i Haninge (COLIVE Parkstråket). 

COLIVE Parkstråket är uppbyggt som ett lägenhetshus med flera bostäder där man bor 5-6 personer i varje delningslägenhet. Lägenheterna är modernt möblerade med fullt utrustat kök och ett mysigt vardagsrum.

Skicka in din ansökan till COLIVE Parkstråket redan idag!