Tre co-livers sitter i soffan och pratar.
Press / Coliving-bostäder intar Barkarbystaden

COLIVE och Resona har tecknat blockhyresavtal om uppförande och uthyrning av coliving-bostäder i Barkarbystaden. 4100 kvm är dedikerat till COLIVE, vilket betyder att 134 bostäder med tillhörande gemensamhetsytor kommer stå till förfogande. Utöver själva bostaden har COLIVEs hyresgäster tillgång till en stor utomhusterrass, och gemensamma balkonger. Planerad byggstart Q4 2021, och planerad inflyttning Q2 2023.

Resona stod ifjol som vinnare i Järfälla kommuns markanvisningstävling för kvarter 11, etapp IV i Barkarbystaden, och kvarteret kommer förutom coliving-bostäder även att innefatta kontor, lokaler för co-working, restauranger och bostäder. COLIVE är bostadsoperatören som kommer att verka i huset över tid och säkerställa en god bostadsupplevelse för unga vuxna 20-35 åringar

- Vi på Resona brinner för innovation och att lösa samtidens frågor om bostadsförsörjning. COLIVE har ett fint koncept som vi nu satsar rejält på. Vi har mött ett team som är lika passionerade som oss och det känns otroligt glädjande och spännande att få vara med och utforma morgondagens boende, säger Sam Giertz, Partner på Resona.

- Det känns otroligt roligt att vi fått till detta projekt med Resona, och att de förstår den stora efterfrågan som finns på sociala bostäder som unga vuxna har råd att bo i, säger Katarina Liljestam Beyer, COO/Co-founder COLIVE AB.

Bostädernas utformning är ett resultat av noga avvägning mellan det delade och det privata. Hyresgästerna har sitt eget privata rum med egen toalett och dusch – något som efterfrågas av majoriteten i målgruppen. Därefter delar de på sociala umgängesytor och kök i varje delningslägenhet. Utöver delningslägenheterna har hyresgästerna även full tillgång till gemensamma community-ytor som blir en mötesplats för alla ”colivers” i huset med arbetsytor, umgängesytor, uteplats och en ”social tvättstuga”. I hyran ingår bland annat internet, el, värme, vatten, städning av gemensamma ytor samt fullt möblemang och tredjepartstjänster.

- Våra hyresgäster efterfrågar bostäder på centrala platser och med närhet till spårbunden kommunikation. Projektet i Barkarbystaden har ett mycket attraktivt och centralt läge mitt emot den framtida tunnelbanestationen som tar dig direkt till city, säger Katarina Liljestam Beyer, COO/Co-founder COLIVE