Tre co-livers sitter i soffan och pratar.
Press / NU FLYTTAR HYRESGÄSTERNA IN HOS COLIVE PÅ SÖDERMALM

COLIVE vill lösa bostadsbristen för unga vuxna med hjälp av co-living. Den 1 maj gick flyttlasset för de 11 första hyresgästerna till COLIVES första delningslägenhet COLIVE LAB på Nytorgsgatan 44 på Södermalm i Stockholm. Hyresgästerna deltar samtidigt i projektet ”COLIVE LAB” som ingår COLIVES arbete för att utveckla och skapa ett modernt och bra boende med hög livskvalitet som kan användas i kommande planerade storskaliga projekt i och runt Sveriges storstäder.

Hos COLIVE bor hyresgästerna tillsammans i den nyrenoverade delningslägenheten där de alla har sitt eget privata rum, men delar på ändamålsenliga umgängesytor och kök samt våningens två takterrasser. De gemensamma utrymmena är inredda och möblerade av COLIVE, städning, internet med mera ingår i hyran. Hyresgästerna som flyttar in i COLIVE LAB har valts ut bland cirka 1 000 unga vuxna som under januari i år registrerade sig i COLIVEs internetbaserade community. De har varierande bakgrund och boendeerfarenheter och är fördelade på fem män och sex kvinnor. Samtliga har det gemensamma intresset att bo socialt och samtidigt bidra tillutvecklingen av delningsbostaden som företeelse i Sverige.

- Jag har flyttat runt under ett halvårs tid efter en separation. Det är ju svårt att komma in på bostadsmarknaden och även om man kan köpa något så tar det oftast tid. Dessutom kanske man inte bara vill hetsköpa en bostad för flera miljoner. Delningslägenhet är en ny spännande bostadsform som passar mig väldigt bra just nu, säger Anna Bäckman, en av hyresgästerna.

De närmaste åren planerar COLIVE att storskaligt etablera 1000-tals bostäder i nyproducerade moderna delningslägenheter i svenska storstadsområden. Målgruppen är unga vuxna som vill bo i ett hem som erbjuder både gemenskapen av att bo tillsammans med andra samtidigt som man erbjuds det privatliv som ett eget boende ger. Att bo hos COLIVE innebär ett kostnadsriktigt och flexibelt boende utan krav på kontantinsats.

- Det är otroligt roligt att vi nu är igång och vi ser fram emot nästa steg i vår etablering med fler bostadsprojekt för 100-500 hyresgäster per enhet. Merparten av bolagets planerade bostäder har inflyttning under 2020 och framåt, men redan nu går det att registrera sig. Ju fler som registrerar sig desto fler bostäder kommer vi att kunna etablera, säger Katarina Liljestam Beyer, COO och medgrundare av COLIVE.

För ytterligare information vänligen kontakta:
Katarina Liljestam Beyer, COO och grundare Tfn: +46 70 753 04 20
Jonas Häggqvist, CEO och grundare Tfn: +46 70 53 170 17

Följ oss gärna på:
Colive.se
facebook.com/colive.se
instagram@colive.se
instagram@lifeindalab
www.mynewsdesk.com